به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مجید عشقی در گردهمایی اعضای کانون نهادهای سرمایه‌گذاری و فعالان بازارسرمایه با اشاره به سه موضوع اقدامات سال گذشته و برنامه های سال جاری سازمان بورس و انتظارات از کانون نهادهای سرمایه گذاری، اعلام کرد: سال ۹۹ فضای ملتهبی وجود داشت و به همین علت آسیب‌های بسیاری به اقشار مختلف جامعه وارد شد اما این اتفاق باعث شناسایی نقطه ضعف‌های پیشین شد. با استفاده از تجربیات گذشته تلاش بر ارتقاء زیرساخت‌ها شد تا با رشد حجم معاملات دیگر مشکلی از این بابت بوجود نیاید.

فرصت های سال ۹۹ و افزایش تعداد نهادهای مالی از ۷۸۰ به ۹۵۰

فضای ملتهب سال ۹۹ آسیب های جدی به اقشار مختلف وارد کرد اما فرصت هایی هم مانند حضور گسترده مردم و ارتقا زیر ساخت های ارکان و نهادها و توجه جدی حاکمیت به بازار سرمایه را هم درپی داشت و از سال 1400 هم هدف اصلی سازمان، ایجاد ثبات و بازگشت اعتماد از طریق تقویت سرمایه گذاری غیر مستقیم، توسعه کمی و کیفی نهادهای مالی و… بود.

به طوریکه تعداد نهادهای مالی از ۷۸۰ به ۹۵۰ رسید و افزایش به ۱۱۰۰ نهاد در دستور کار است. در کنار صدور مجوزهای جدید برای بازاری به ارزش 10 هزار هزار میلیارد تومان توجه به تخلفات نهادهای مالی، جدی است و در صورت تخلف مجوز آنها ابطال خواهد شد.

اصلاح تدریجی ریز ساختارها مانند دامنه نوسان، پرداخت سود همه شرکت ها از طریق سجام، برگزاری میز صنعت، اجرای بسته های حمایتی، تقویت نظارت هوشمند، اصلاح و اجرای جدی دستورالعمل حاکمیت شرکتی برای همه ذینفعان،انتشار تخلفات، ایجاد صندوق های جدید برای گسترش سرمایه‌گذاری غیرمستقیم هم از دیگر اقدامات سال گذشته بود.

تضاد مهار تورم با رشد تولید و برنامه های سال جاری سازمان

بین مهار تورم و قیمت گذاری دستوری، تضادی وجود دارد و قیمت گذاری دستوری منجر به سرکوب تولید و کاهش عرضه شده است . مهار تورم بدون رشد تولید نه تنها سودی برای اقتصاد ندارد بلکه تبعاتی را در پی خواهد داشت ولی با رشد تولید و افزایش عرضه و هدایت نقدینگی به فعالیت های مولد و افزایش صادرات می توان به مهار تورم رسید.

بر همین اساس تشکیل و افزایش سرمایه ها از محل صرف سهام و سلب حق تقدم، کوتاه شدن فرایند صدور مجوز افزایش سرمایه ها، افزایش عرضه های اولیه سهام، تاسیس و عرضه شرکت‌های سهامی عام پروژه، توسعه کمی سرمایه گذاری های غیر مستقیم و صندوق‌های بازنشستگی بلندمدت، حمایت از برنامه های نوآورانه و راه اندازی ابزارهای جدید، تکرار رشد 3 برابری و تامین مالی 135 هزار میلیارد تومانی ، تقویت تنظیم گری و ارتقا و آگاهی دانش سرمایه گذاری از جمله برنامه های سازمان بورس در سال جاری است.

سال گذشته صندوق‌های جدیدی مانند صندوق‌های تضمین اصل سرمایه، بخشی، املاک و مستغلات تاسیس و عملکرد مناسبی داشتند و استقبال مطلوبی هم از آنها صورت گرفت. امید است بتوان سرمایه‌ها را به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم سوق داد. در این میان بخشی از مشکلات سال ۹۹ مانند نبود صف‌های خرید، برطرف شده و انتظار می رود این روند ادامه پیدا کند.

انتظارات از کانون نهادهای سرمایه گذاری

سازمان بورس برای اجرای برنامه ها و ماموریت ها، نیازمند کمک کانون نهادهای سرمایه گذاری و نهادهای مالی بوده اما این نهاد به جایگاه اصلی نرسیده و باید مانند دیگر کشورهای ، نقش موثر و فعالی ایفا کند.

بنابراین انتظار می رود کانون اقدام به تشکیل کارگروه‌های تخصصی متعدد برای رفع چالش‌هایی همچون از بین رفتن ارزش‌ در هلدینگ‌ها، آمادگی قبول برخی مسئولیت های اجرایی و نظارتی مانند تایید صلاحیت ها، رسیدگی به تخلفات، ارایه برنامه های نوآورانه و جدید کند. البته این انتظارات نیازمند امکانات و حمایت ها بوده و سازمان بورس به نوبه خود، حامی مادی و معنوی این نهاد خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.