به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، حسین احمدی درخصوص تعیین قیمت پایه برای محصولات پتروشیمی در بورس کالا با دلار ۲۸٥٠٠ تومانی به ایبِنا گفت: این موضوع نباید نکته نگران کننده‌ای برای بازار سرمایه باشد. چرا که قیمت محصولات پتروشیمی در بورس کالا بر اساس رقابت تعیین می‌شود.

وی افزود: مهم‌ترین متغیر اثرگذار بر قیمت نهایی محصولات پتروشیمی در بورس کالا، میزان عرضه و تقاضا است و نه قیمت‌های پایه. به همین دلیل هم در بسیاری از مواقع محصولات مختلف با اختلاف قابل توجه نسبت به قیمت پایه در بورس کالا معامله شدند.

احمدی ادامه داد: تعیین قیمت پایه ۲۸٥٠٠ تومانی برای عرضه محصولات پتروشیمی و نرخ خوراک پتروشیمی‌ها در نهایت منجر به رشد سودآوری این شرکت‌ ها خواهد شد. زیرا نرخ ۲۸۵۰۰ تومانی دلار در تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها ثابت خواهد بود اما قیمت نهایی محصولات پتروشیمی بر اساس رقابت بازار تعیین خواهد شد.

بر اساس این گزارش، خلاف باور عموم این مصوبه بر روی تمامی شرکت‌های تولیدکننده محصولات پتروشیمی اثر سوء ندارد و برخی شرکت‌ها می‌توانند اثرات مثبتی هم از این سیاست بپذیرند. شرکت‌هایی با درصد فروش داخلی بالا که فروش آنها با افزایش نرخ و رقابت در بورس کالا و نرخ خوراک آنها هم با قراردادهای بین مجتمعی تأمین می‌شد، اتفاقاً با افزایش حاشیه سود از این مصوبه اثر مثبت می‌گیرند.

همچنین برای شرکت‌هایی که درصد صادرات بالایی دارند و با دلار توافقی این صادرات انجام می‌شود ازآنجایی‌ که نرخ خوراک آنها با ۲۸۵۰۰ تسعیر می‌شود از منظر سوددهی باز هم در وضعیت بدی قرار نخواهند گرفت.

جریان عرضه و تقاضای ارز در شرایط تحریمی و تنگنای ارزی نباید کاملاً رها باشد وگرنه موج‌های تورمی ناشی از افزایش نرخ ارز به‌راحتی قابل مدیریت نخواهد بود. به نظر می‌رسد سیاست جدید ارزی دولت درصورتی‌که منافذ احتمالی توزیع رانت بسته شود، می‌تواند زمینه‌ساز مدیریت قیمت‌ها و کنترل تورم در سال جاری باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.