به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، احسان عسگری افزایش آموزش و فرهنگسازی در بورس را عاملی اثرگذار در کاهش رفتار هیجانی سهامداران و نوسانات بازار عنوان و به ایرنا اعلام کرد: سال ۹۹ تعداد بیشماری سهامدار با عنوان مشمولان سهام عدالت از طریق ساز و کار مشخص در بورس حضور پیدا کردند و وارد بازار سهام شدند که اکثر این افراد با مقوله سرمایهگذاری در این بازار ناآشنا بودند.
در آن زمان، انجام برخی تبلیغات باعث ایجاد رفتار هیجانی در بازار شد و افرادی که آشنایی چندانی با بازار سهام نداشتند، نسبت به ورود منابع در بازار سهام و سرمایهگذاری در این بازار اقدام کردند. برخی از این بیتدبیریها باعث شد شاخص بورس روند صعودی بگیرد و سهامداران تحت تاثیر رفتارهای هیجانی متحمل ضرر و زیان سنگین در بازار سهام شدند.
در این زمینه، آموزش میتواند به عنوان اقدامی مهم در بازار تلقی شود و ایجاد شبکه اختصاصی مانند شبکه رادیویی برای بازار سرمایه در این زمینه اثرگذار خواهد بود. همچنین توسعه رسانههای فعال در بازار سرمایه بصورت اینترنتی و تصویری می تواند در این زمینه کمک کننده باشد. سازمان بورس به عنوان نهاد متولی و ارکان بازار سرمایه هم به عنوان بالهای سازمان بورس باید در توسعه فرهنگسازی کمک حال باشند.
بسیاری از نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه دارای مدارس اقتصادی هستند و در این زمینه ایجاد مدارس مالی میتواند کمکی در فرهنگ سرمایهگذاری باشد. مسئله آموزش در بازار سرمایه نباید تبلیغاتی باشد بلکه این اقدام باید در راستای افزایش آگاهی و دانش فعالان عموم جامعه انجام شود. طبق ساز و کار موجود در بازار نقدینگیهایی که از سوی سهامداران وارد بازار سرمایه میشود به سمت تولید سوق داده خواهد شد. زیرا بسیاری از شرکتها با عرضه سهام در بازار، سهامداران را در منافع شرکتها شریک میکنند.
ساختار بازار سرمایه به گونهای است که سرمایههای وارد شده در بازار به سمت تولید سوق داده خواهند شد. در بازار ساز و کارهایی وجود دارد که می تواند تسهیل کننده ورود نقدینگی به بازار باشد. افزایش سرمایه شرکتها، راه اندازی شرکتهای پروژه محور و تامین مالی بخشهای سودآور اقتصادی مانند انتشار اوراق در این زمینه کمک کننده و اثرگذار خواهد بود.