به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، ابراهیم رئیسی در نشستی خبری با حضور رسانههای داخلی و خارجی اعلام کرد: اولین تغییر رویکرد، مردمی بودن دولت است که حضور در بیش از ۵۰ استان و مجامع کارگری، کشاورزی، تعلیم و تربیت در همین راستا بود. رویکرد دوم مسئله عدالت محوری در دولت است که بودجه بر این اساس تنظیم شد. در جذب نیروی انسانی و پرداخت ها و ارتقای نیروی انسانی و بکار گیری افراد همواره تاکید شده است.
نظارت های برون و درون سازمانی فعال و موارد تخلف، گزارش و سریعا با آن برخورد شد. هیچ مدیریتی بدون نظارت و کنترل تعریف نمی شود. ساختارهای رانتی و فساد زا و هر گونه ساختار این گونه حتی در دولت باید اصلاح شود. رویکرد سوم، مسئله همگرایی و هم افزایی دستگاه های مختلف و ظرفیت ها، دولت و نهادهای انقلاب حتی سازمان های مردم نهاد است. حرکت و مدیریت جهادی در دولت مهم است و باید راهکار را دنبال کرد. بیان مشکل، انتظار مردم نیست بلکه حل مشکل است.
رویکرد بعدی نگاه به درون برای حل مشکلات است. بیگانگان برای کسی مشکل حل نکرده اند و برای ایران نیز حل نخواهند کرد. ظرفیت های زیادی در ایران وجود دارد و باید از اینها بهره برد. مسئله تولید از مهم ترین نکات مورد توجه دولت درونی است. نکته دیگر به عنوان تغییر رویکرد، مسئله بسیار مهم مسئولیت پذیری دولت است. کشور نیازمند تصمیمات قوی و باز کردن گره ها است. اگر قرار باشد کار با روحیه مسئولیت پذیری و شجاعت همراه نباشد مشکل ایجاد میشود.
کسری بودجه مهم با آثار تورمی ۶۹ درصدی وجود داشت که به عنوان ام المصائب ذکر شد. سال ۱۴۰۰ را پشت سر گذاشته و کسری بودجه بدون استقراض از بانک مرکزی و خلق پول حل شد. اولین اقدام مهار دولت از کارهای تورم زا همچون خلق پول و استقراض بود و دولت پایه پولی را بالا نبرد. در فروردین میزان تورمی کاهشی شد و به ۳۵ درصد رسید. اصلاحات اقتصادی در اردیبهشت تورم ۱۲ درصدی ایجاد کرد.
یکی از اصلاحات اقتصادی، پرداخت یارانه از ابتدا به آخر زنجیره و مصرف کننده و تغییر بزرگی بود. طی اصلاحات، تورم در تیر و مرداد به ۴.۴ و ۲ درصد رسید. به مردم اطمینان داده می شود حتما تورم کاهشی خواهد شد و وضعیت معیشتی بهبود پیدا خواهد کرد.
سرمایه گذاری اقتصادی ۵ میلیارد دلار و دو برابر دولت گذشته بود. پیشران های اقتصادی ملزم به سرمایه گذاری و نقدینگی به طرف تولید هدایت شد.مردم بیش از ۷ میلیون گندم به دولت فروختند و در خصوص کالاهای اساسی هیچ نگرانی وجود ندارد. همچنین قطعی برق خانگی در گذشته بسیار مردم را با مشکل مواجه می کرد اما سال جاری قطعی برق نبود و ۶ هزار مگاوات برق تولیدی به شبکه اضافه شد. برخی استان ها در زمستان قطعی گاز داشتند اما سال جاری با کشورهای دیگر ارتباط و تعامل برقرار و برخی اقدامات تجاری با همسایگان انجام شد.
تمام تمهیدات در اهواز برای کمبود آب انجام شد و طی چند روز آینده به سامان می رسد. دولت برای برخی مشکلات برنامه کوتاه و بلند مدت دارد. کسری بودجه دولت از ایجاد درآمد با اقداماتی همچون فعال شدن فروش نفت و مواردی از درآمدهایی همچون فرارمالیاتی و… جبران شد. ۵۶ هزار میلیارد بدهی دولت گذشته تسویه و ماهانه ۱۳ هزار میلیارد فاکتور پرداخت شد. ۲۰۲ هزار میلیارد کار عمرانی انجام شده درحالی که دولت سال های گذشته از صندوق توسعه ۲۰ درصد درآمد داشت. ۴۰ درصد فروش نفت به صندوق توسعه واریز می شود.
اقدامات هسته ای حق ایران است. رهبر انقلاب این مورد را حرام اعلام کرده و سلاح هستهای جایی در برنامه ایران ندارد. موضوعات هستهای در صنایع مختلف از جمله کشاورزی و دارویی کاربرد دارد و در ایران بومی شده و نمیتوان آن را از مردم گرفت. همچنین رفع تحریم ها دنبال میشود و برای برداشتن آن میز مذاکره ترک نشد. خنثی سازی تحریم و رفع تحریم ها دنبال می شود. در خنثی سازی بسیاری از تحریم های محدود کننده به رسمیت شناخته نشد. برخی از پول های مسدود شده آزاد شد و برخی نیز همواره در محدودیت است.
در هر سال باید یک میلیون مسکن ایجاد شود و زمین مهم ترین بخش ایجاد مسکن است که در حاشیه شهرها زمین های دولتی رها شده و تمام مصالح و تسهیلات مورد نیاز مسکن در داخل وجود دارد. مسکن در بخش های مختلف در دست ساخت است و باید تسریع در پرداخت تسهیلات صورت بگیرد.
طبق آمار در نیمه دوم سال گذشته و ۵ ماه سال جاری، ۹۷۰ هزار اشتغال ایجاد شد. سطح تجارت خارجی با کشورهای منطقه ۴ تا ۵ برابر افزایش یافت و باید آنچه در توان است را گذاشت و صادرات نفتی و غیر نفتی را ادامه داد.
مشکلات کنونی اینترنت، زیرساختی بوده و تا پایان دولت ۲۰ میلیون خانوار و کسب و کار به فیبر نوری دسترسی پیدا خواهند کرد که این امر سرعت را ۱۰ برابر خواهد کرد.
همکاری با روسیه راهبردی و در حوزه های اقتصادی، تجاری، هوا و فضا و انرژی است و روز به روز توسعه می یابد. نسبت به کریدور شمال جنوب کارها دنبال می شود تا به نتیجه برسد. کارهای مشترک و سرمایه گذاری هایی در زمینه انرژی و نفت و گاز دنبال می شود و در میدان های مشترک همکاری تداوم دارد. برنامه جامع برای همکاری های ایران و روسیه وجود دارد.
مذاکرات اگر همراه با اطلاع رسانی به موقع باشد مطلوب پیش می رود و اگر به موقع نباشد می تواند در روند مذاکره اخلال ایجاد کند. اطلاع رسانی به موقع می تواند به پیشرفت کار کمک کند. ملاقات با بایدن نه برای ملت ایران و نه برای منافع برنامه ای هیچ فایده ای وجود ندارد و نخواهد داشت.