به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، جلسه بررسی وضعیت نماد سه پتروشیمی دهدشت، ممسنی و کازرون با حضور مدیران عامل این سه شرکت، بازارگردان ، نماینده‌های سهامداران و گروهی از تحلیلگران و کارشناسان بازار برگزار شد و ضمن ارائه گزارش ارزش‌گذ‌اری از سوی تحلیلگران، توضیحاتی درباره آخرین وضعیت پروژه‌ها توسط مدیران شرکت مطرح شد.

بر اساس این گزارش، طبق آخرین تصمیم مسئولان فرابورس، مقرر شد نماد این سه شرکت که از ۲۶ ماه قبل تا کنون به دلیل ابهامات متعدد بسته شده بود، فردا چهارشنبه در تابلو زرد بازار پایه بازگشایی شود.

در این جلسه محمدرضا صاحب نسق مدیرعامل پتروشیمی دهدشت با اشاره به طرح ۳۰۰ هزار تنی پلی‌اتیلن سنگین دهدشت گفت: خوراک مورد نیاز از پتروشیمی گچساران تهیه می‌شود و در این طرح طبق قرارداد، بخش قابل‌توجهی از مراحل طراحی، تأمین تجهیزات و ساخت، نصب و راه‌اندازی انجام‌ شده و ادامه دارد.

وی افزود: طبق برنامه‌ریزی‌ها پیش‌بینی می‌شود این طرح در نیمه اول سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری برسد. هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس مالکیت ۶۹.۱ درصد سهام را در اختیار دارد و پتروشیمی ممسنی، کازرون و سایر سهامداران، باقی سهامداران محسوب می شوند. خط انتقال خوراک از گچساران به دهدشت از محل بودجه دولتی است و برای دهدشت هزینه‌ای نخواهد داشت. یوتیلیتی طرح جزو قرارداد مشارکت است که قرارداد مشارکت نیز دی‌ سال ۹۸ منعقد شده اما به دلیل مسئله گشایش اعتبار اسنادی، قرارداد زودهنگامی منعقد شد و مبلغ قرارداد ۱۲۲.۳ میلیون یورو و ۱۴۴۰ میلیارد تومان در بخش ارزی و ریالی است.

صاحب نسق ادامه داد: تمام مجوزهای لازم برای پتروشیمی دهدشت از جمله آب، گاز، محیط زیست و سایر مجوزها اخذ شده است. طرح آغاز به کارکرده و پیش‌بینی می‌شود سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری برسد. سرمایه‌گذاری کل طرح در بخش ارزی و ریالی ۱۲۸ میلیون یورو و ۲.۶ هزار میلیارد تومان است.

رضا بطحائیان مدیرعامل ممسنی نیز با اشاره به درگیری ۲.۵ ساله برای افزایش سرمایه گچساران گفت: برای صیانت از حقوق سهامداران و احقاق حقوق شرکت پیگیری قانونی در حال انجام است. بر این اساس دادخواست ابطال افزایش سرمایه ارائه شده که قطعا نتیجه این امر وابسته به تصمیم مراجع قانونی خواهد بود. ممسنی سال ۹۰ وارد بازار سرمایه شد و از سال ۹۱ پروژه متوقف شد. تاکنون به دلیل تحریم‌ها و محدودیت‌های موجود، پیشرفت این پروژه ۶.۵ درصد بوده و تغییری در فرایند شرکت اتفاق نیفتاده است.

وی افزود: مدتی پیش بر اساس ابلاغ فرابورس، مقرر شد آخرین وضعیت پروژه، اقدامات انجام‌ شده و معرفی بازارگردان منتشر شود. سهامداران برای آنکه در جریان روند اتفاق‌های پیرامون مجموعه قرار بگیرند، می‌توانند به این گزارش در سامانه کدال مراجعه کنند. قرارداد بازار گردانی با صندوق تأمین سرمایه خلیج‌فارس منعقد شد که به مفاد این قرارداد پایبندی وجود دارد.

محمدرضا نصرتی مدیرعامل پتروشیمی کازرون با بیان اینکه کازرون به اولویت هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس تبدیل شده، گفت: پرونده شکایت در زمینه ابطال افزایش سرمایه در حال رسیدگی است و مشخص نیست این درخواست منجر به ابطال خواهد شد یا خیر. مشخص نبودن درصد مالکیت پتروشیمی کازرون در پتروشیمی گچساران، ارزش‌گذاری را با چالش‌ مواجه خواهد کرد و لازم است وضعیت‌ها تعیین تکلیف شود.

آخرین درصدهای مالکیت سه پتروشیمی از گچساران

علی ذات‌علی‌فرد مدیر سرمایه‌گذاری‌های هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس به عنوان بازارگردان نمادهای “دهدشت، کازرو و ممسنی” گفت: قبل از بازگشایی نمادها بیانیه ریسک منتشر خواهد شد که سهامداران، سرمایه‌گذاران مجدد احتمالی یا کسانی که قصد فروش سهام این سه شرکت را دارند با آگاهی بیشتری اقدام کنند.

وی افزود: پتروشیمی دهدشت پیش از فرآیند افزایش سرمایه، مالک 21.2 درصد از سهام پتروشیمی گچساران بوده که اکنون این مالکیت در اداره ثبت شرکت‌ها 10.2 درصد به ثبت رسیده است. سهم پتروشیمی ممسنی در پتروشیمی گچساران قبل از افزایش سرمایه 22.3 درصد بوده و درصد فعلی ثبت‌ شده 10.8 درصد است. همچنین پتروشیمی کازرون پیش از افزایش سرمایه مالک 22.3 درصد پتروشیمی گچساران بوده که اکنون در اداره ثبت شرکت‌ها معادل 10.8 درصد است. با وجود اختلافی 50 درصدی ، سهامداران این موضوع را در تصمیم‌گیری‌ها مد نظر قرار دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.