به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، ابراهیم رئیسی قبل از تحویل لایحه برنامه هفتم توسعه به مجلس با اعلام اینکه ساخت یک میلیون مسکن در سال، نیاز ایران بوده و آنهایی که نساختند باید پاسخگو باشند، درباره ویژگیهای این سند مهم، اعلام کرد: لایحه برنامه هفتم از دی سال قبل توسط سازمان برنامه و بودجه و با آسیب شناسی عدم اجرای حداقل 35 درصد از برنامههای گذشته تدوین شده که اصلا قابل قبول نیست.
اساس برنامه هفتم، سیاستهای ابلاغی است و استفاده از تجربه ۶ برنامه گذشته با نگاه آسیبشناسانه. این برنامه شامل سه سند در خصوص مستندات، تحلیلها و آسیبشناسی و راهکارهای تحلیلی، سند دوم مربوط به برنامهها، مسائل و احکام پیشبینی شده و سند سوم مربوط به مقرراتی بدون نیاز به قانون و در حوزه وظایف دولت است. اطلاع مجلس از این سند بسیار مهم است. چرا که در حوزه وظایف دولت است.
مردم پایه بودن برنامه هم از نکات مهم برنامه هفتم بوده و باید به مردم میدان داد. همچنین دو نگاه قابل توجه و شامل توجه به توانمندیها و ظرفیتهای دولتی و خصوصی و برنامه متناسب با این ظرفیتها و همچنین توجه به چالشها و موانع و مشکلات و رفع موانع رشد و توسعه است.
در این برنامه سه نکته محوری پیشرفت اقتصادی همراه با عدالت براساس سند آمایش سرزمینی، تحول علمی، اجتماعی و فرهنگی و ارتقای نظام مدیریت و اصلاح نظام اداری مدنظر بوده و مهم ترین نکته مورد توجه هم تحول در نظام اداری و افزایش بهرهوری است.
دولت بانکهایی که امکان اصلاح و بهبود وضعیت را ندارند را از گردونه اقتصاد بیرون خواهد کرد تا منجر به مهار تورم شود. همچنین برنامههای مربوط به حوزههای انرژی، ترانزیت، گردشگری، کشاورزی و اقتصاد دیجیتال در برنامه هفتم لحاظ شده است.