به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مهدی دادفر در خصوص آیین نامه واردات خوردو که بعد از مدت ها وعده و وعید اخیرا” توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شده به ایلنا اعلام کرد: در این آیین نامه بحث ممنوعیت واردات خودرو پیش از انجام ترخیص واضح است. مابقی بندهای پیش بینی شده اکثرا منوط به تضمین یک دستور العمل و یا یک هماهنگی دیگر است. برقرار بودن دستورالعمل‌ های قبلی یا عوارض و تعرفه‌های گمرکی، کاملا مغفول است.

اگر فرض شود تمام خودروهای وارداتی باید ۱۰ هزار دلاری و بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه نباشند. مناطق آزاد هم با خودروهای برقی و هیبریدی از واردات بی‌بهره خواهند شد اما زمان تعیین تکلیف آیین نامه‌ها، اتفاق خاصی برای واردات نمی افتد.

باید منتظر نوع واردات خودرو ۲۰ هزار دلاری با هزینه حمل ۳-۴ هزار دلاری و سازگاری با استانداردهای داخلی بود. وضعیت تعرفه‌ها هم نامعلوم و به نظر می‌رسد وزارت صنعت دستورالعمل را از باب رفع مسئولیت تنظیم کرده است. به عنوان مثال مشخص نیست عوارض و اسقاط خودرو ۱۰ هزار دلاری با تعرفه ۵۵ ، ۷۵ یا ۹۵ درصدی مشخص نیست.

کارگروهی مابه تفاوت نرخ اولیه خودرو وارداتی با میزان و ارزش عرضه در بورس کالا را با عوارض شناور در نظر خواهد گرفت. یعنی تا زمانی که واردکننده خودرو را نفروخته، نمی‌داند تعرفه یا عوارض گمرکی چقدر است که به سردرگمی بازار منجر خواهد شد. چون ممکن است ۱۰۰ تا ۵۰۰ یک نوع خودرو عرضه ولی ماه بعد اصلا عرضه نشود.

تاریخ واردات هم نامعلوم بوده و زودتر از سه ماه آینده اجرا نمی شود. محصولات شاسی بلند هم به هیچ عنوان وارد نخواهد شد. واردات هم احتمالا از ۱۰ شرکت اول دنیا نیست و شاید شامل پیکانتو، کپچر یا رنو و با قیمت ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومانی باشد. همچنین دستورالعمل هیج آسیبی به خودروهای چینی نخواهد زد و تلاش شده قیمت خودروهای وارداتی و چینی حفظ شود !‎‌

خودرو ۱۰ هزار دلاری قابل رقابت نیست و تمام محصولات در حال تولید در کنار خودروهای ۱۰ هزار دلاری دنیا یک سر و گردن بالاتر هستند. مردم تمایل دارند ماشین مناسب و ارزان قیمت داشته باشند و با ۵۰ یا ۱۰۰ هزار دستگاه و آن هم با این حدود قیمتی که شاخص قیمتی بازار نیست، تأثیری بر کاهش قیمت‌ها نخواهد داشت. چون شاخص قیمتی بازار، خودروهای شاسی بلندی هستند که بیشترین قیمت را دارند.

آینده بازار خودرو با احتمال عرضه در بورس کالا هم معلوم نیست. چرا که از سال ۹۰ تا ۱۴۰۰ سالانه به یک میلیون خودرو نیاز بود و ۳-۴ سال بود که تامین نشد و اگر همه موارد درست باشد، تازه قرار است خودروها وارد بورس کالا شوند که آن هم مسائل خاصی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.